Η PALSO με την ίδρυσή της το 1981 ξεκίνησε την διεξαγωγή εξετάσεων γλωσσομάθειας Palso σε τέσσερις γλώσσες με απόλυτη επιτυχία.

LAAS (Language Attainment Assessment System) σημαίνει σύστημα αξιολόγησης επίδοσης στην ξένη γλώσσα.

Οι εξετάσεις Laas αναγνωρίζονται από το I.C.C., International Certificate Conference, καθώς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις διεθνών standards.

Έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ότι η διενέργεια των εξετάσεων Laas-Palso γίνεται άψογα και αδιάβλητα καθώς η πολυετής πείρα μας εξασφαλίζει άρτια οργάνωση.

Στόχος των εξετάσεων Laas-Palso είναι η αξιολόγηση των γνώσεων των σπουδαστών ξένων γλωσσών με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο βασισμένο σε σύγχρονα επιστημονικά κριτήρια. Στόχο επίσης έχουν να επιβραβεύσουν την θετική και προοδευτική εκμάθηση της ξένης γλώσσας, να ενθαρρύνουν τους μαθητές και να παρέχουν στοιχεία στα Κ.Ξ.Γ. για την απόδοση των μαθητών τους.

H βαθμολογία για τα test σε κάθε επίπεδο είναι:

Βαθμολογία Αγγλικών: Pass – Merit – Excellent

Βαθμολογία Ιταλικών: Bene – Molto Bene – Ottimo

Βαθμολογία Γαλλικών: Assez Bien – Bien – Très Bien

Βαθμολογία Γερμανικών: Gut – Sehr gut – Ausgezeichnet

και η βάση είναι 50% επί της συνολικής βαθμολογίας (οι επιμέρους βαθμολογίες συμψηφίζονται).

Πως μπορώ να συμμετέχω στις εξετάσεις LAAS-PALSO;

Με εγκύκλιο, η οποία εγκαίρως αναρτάται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας καθώς και στην εφημερίδα μας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ανακοινώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων, η οποία ορίζεται 2 περίπου μήνες πριν από τις εξετάσεις.

Για τους ανεξάρτητους υποψηφίους, οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις υποβάλλονται στους κατά τόπους Συλλόγους Palso της χώρας, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του υποψηφίου. Οι υποψήφιοι που φοιτούν σε κ.ξ.γ. δηλώνουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις μέσω του κ.ξ.γ. τους.

Τα δικαιολογητικά που προσκομίζει είναι τα παρακάτω :

1. Έντυπο ατομικής αίτησης συμμετοχής το οποίο ο υποψήφιος μπορεί να προμηθευτεί από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ή από τον τοπικό σύλλογο Palso (αυτό αφορά ανεξάρτητους υποψηφίους)

2. Παραστατικό κατάθεσης εξετάστρων. Αριθμός λογαριασμού τράπεζας Πειραιώς 5051-045781-111 για όλη την Ελλάδα. Προσοχή: κατά την κατάθεση των εξετάστρων να δίνετε οπωσδήποτε όνομα καταθέτη (το όνομα του υποψηφίου). Δεν υπάρχει προμήθεια κατάθεσης. Σχετικά με τα εξέταστρα, τις προθεσμίες και το ωράριο των εξετάσεων δείτε τη σχετική εγκύκλιο.

Χρήσιμο έγγραφο: Πίνακας ΕΛΟΤ μετατροπής του ελληνικού αλφαβήτου με λατινικούς χαρακτήρες (για τη μετατροπή των ελληνικών ονομάτων)

Αφού καταθέσει την αίτησή του, ο υποψήφιος πρέπει να παραλάβει εγκαίρως (10 μέρες πριν τις εξετάσεις) από τον τοπικό σύλλογο Palso ή από το κ.ξ.γ. του το Δελτίο Συμμετοχής, με όλα τα προσωπικά του στοιχεία & τον Κωδικό Υποψηφίου, με το οποίο προσέρχεται στις εξετάσεις, καθώς και τις Οδηγίες προς Υποψηφίους.
Η υποβολή αίτησης συμμετοχής για περισσότερα από ένα επίπεδα, στην ίδια εξεταστική περίοδο, γίνεται με ατομική ευθύνη του υποψηφίου καθώς υπάρχει πιθανότητα, οι εξετάσεις να συμπίπτουν χρονικά.

Όροι και προϋποθέσεις

Οι εξετάσεις LAAS-PALSO διεξάγονται πανελλήνια από την Ομοσπονδία μας μία φορά το χρόνο (κάθε Μάιο).

Με εγκύκλιο, η οποία εγκαίρως αποστέλλεται στους τοπικούς συλλόγους PALSO καθώς και αναρτάται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ανακοινώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων των Κ.Ξ.Γ., η οποία ορίζεται 2 περίπου μήνες πριν από τις εξετάσεις.

Προδιαγραφές επιπέδων (Syllabus):

Χρήσιμα έγγραφα

Μετά από μία δύσκολη χρονιά, η Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι θα διοργανώσει εξετάσεις LAAS μόνο στα Αγγλικά στις 24 Οκτωβρίου 2020 για τους μαθητές των συναδέλφων που για αρκετούς λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις Ιουλίου.

LAAS   24/10/2020
Γλώσσα Επίπεδο Ωράριο Εξέταστρα
EN FS

PRE A1

A1

A2

11:30-12:30

11:30-12:30

9:00-10:30

9:00-10:30

30 €

45 €

50 €

55 €

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Αιτήσεις συμμετοχής στους συλλόγους έως 23/09/2020. Τα ΚΞΓ θα πρέπει πρώτα να έρχονται σε συνεννόηση με τον τοπικό σύλλογο για τη δημιουργία κέντρου. Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, ούτε θα γίνουν δεκτά late entries. Τα ΚΞΓ υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά μόνο, αλλά για να καταχωρηθούν τα ονόματα των υποψηφίων, η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τις αποδείξεις κατάθεσης στην τράπεζα. Επίσης το ΚΞΓ, για να δηλώσει τους υποψηφίους του, πρέπει να έχει το έντυπο συγκατάθεσης για τα προσωπικά δεδομένα το οποίο παραμένει στο ΚΞΓ (δεν αποστέλλεται).

Οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι LAAS από την Πέμπτη 10/9/2020 έως την Τετάρτη 23/9/2020 μπορούν μέσω της πλατφόρμας https://exams.palso.gr/candidate να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής αν αυτοί ή ο γονέας διαθέτουν προσωπική διεύθυνση email. Σε αυτή την περίπτωση τους ζητείται να επισυνάψουν υποχρεωτικά καταθετήριο εξετάστρων και υπογεγραμμένο έντυπο συγκατάθεσης για τα προσωπικά δεδομένα. (βλ. οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων on-line ανεξάρτητων υποψηφίων)

Για τους ανεξάρτητους υποψηφίους LAAS που αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής on-line μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έντυπη ατομική αίτηση και το έντυπο συγκατάθεσης για τα προσωπικά δεδομένα το έντυπο συγκατάθεσης για τα προσωπικά δεδομένα και την απόδειξη κατάθεσης εξετάστρων στην τράπεζα που τα προσκομίζουν στον τοπικό σύλλογο

Αριθμός λογαριασμού για LAAS στην τράπεζα Πειραιώς 5051-045781-111 (IBAN: GR54 0172 0510 0050 5104 5781 111). Κατά την κατάθεση των εξετάστρων να γραφτεί οπωσδήποτε όνομα καταθέτη (του ιδιοκτήτη κ.ξ.γ. ή για ανεξάρτητους υποψήφιους το όνομα υποψηφίου) και στην αιτιολογία οπωσδήποτε ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ LAAS + Νομός, π.χ. ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ LAAS – ΒΟΙΩΤΙΑ. Δεν υπάρχει προμήθεια κατάθεσης. Ενημερωθείτε από τον τοπικό σύλλογο για τον τρόπο αποστολής των καταθετηρίων.

Εγκύκλιος εξετάσεων LAAS Οκτωβρίου 2020

Call Now ButtonΚαλέστε μας