Νέα

13 Ιουλ 2016

Συνάντηση Ομοσπονδίας

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κο Φίλη είχαν σήμερα οι Πρόεδρος,Γ.Γραμματέας και Ταμίας της Ομοσπονδίας μας και συζήτησαν θέματα του κλάδου. Ο κύριος υπουργός δεσμεύτηκε για τη δημιουργία επιτροπής, και με τη δική μας συμμετοχή, η οποία θα ασχοληθεί με τα θέματά μας έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να δοθούν λύσεις.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ρύθμιση με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ να ελέγξουν όλους τους φορείς που παρέχουν Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας, θα προωθήσει, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδία κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δήλωσε στο esos ότι ο υπουργός Παιδείας:

Πρώτον: Συμφώνησε να υπάρξει ρύθμιση για να ελεγχθούν όλοι οι φορείς που χορηγούν Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας.

Δεύτερον: Δέχθηκε να αποσαφηνισθούν οι όροι Κέντρο Ξένων Γλωσσών, ιδιαίτερο μάθημα και οικοδιδασκαλία.

Τριτον: Συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί Μικτή Επιτροπή αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και μελών της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξετάσουν όλο το φάσμα της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Τέταρτον: Να προωθηθεί ρύθμιση, προς ψήφιση, στη Βουλή για την κάλυψη του νομοθετικού κενού, ώστε να κλείσουν όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσών που δεν έχουν άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Πηγή esos
http://www.esos.gr/arthra/45116/pistopoiitika-glossomatheias-rythmisi-gia-ton-elegho-olon-ton-foreon-poy-parehoyn